Gaming

games-imgOfta har olika spel och spelgenrer nästan ett eget språk med ord och fraser som bara existerar i just den genren. Det är allt från flop och river i Poker, till frags i Counterstrike. Spelarna själva är väl insatta i spelterminologin och de som spelar ett spel för första gången hittar oftast tydliga beskrivningar av spelet på hemsidan eller i manualen.

En del av charmen med spel är att de är gränslösa. Det går att släppa samma spel på flera marknader och Internet sammanför spelare från hela världen. Många spel måste dock översättas, ibland bara manualer och hemsidor, men även texter i själva mjukvaran.

Spelöversättningar

Global Text arbetar med några av de största spelbolagen och har ett team av översättare som är specialiserade på spelöversättningar och gaming. För poker och casinospel är det av yttersta vikt att översättaren är väl insatt i spelet och i den speciella spelterminologin på just sitt språk. I vissa fall kan det till och med vara lämpligare att översätta till ett ord eller uttryck som spelarna själva använder snarare än det som spelbolaget traditionellt använt.

Experter på spelöversättningar

Från hemsidor till manualer – vi översätter dina speltexter till samtliga världens språk.